Pagini Utile

1. PREVEDERI GENERALE
1.1. Termeni si conditiile generale ale companiei Al Sahri Perfumes sunt reglementate de drepturile si obligatiile partilor pe baza contractului incheiat de vanzare- cumparare, dintre vanzator si cumparator, realizat prin intermediul eshopului alsahri.com.

1.2. Relatiile dintre vanzator si cumparator sunt reglementate de aceste legi:

OG nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor
OUG nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii
Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatie cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor
Legea 365/2002 cu privire la comertul electronic.


2. CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE
2.1. Toate produsele prezentate pe interfata eshop-ului alsahri.com poarta un caracter informativ si vanzatorul nu este obligat sa incheie un contract de achizitie cu privire la acest produs.

2.2. Comanda infaptuita de catre Cumparator prin intermediul magazinului online alsahri.com sau telefonic constituie un motiv pentru incheierea contractului de vanzare. Vanzatorul va confirma primirea comenzii prin mail la adresa de email specificata in comanda cumparatorului, insa confirmarea inca nu reprezinta acordul vanzatorului cu incheierea contractului de vanzare.

2.3. Cumparatorul are dreptul sa anuleze comanda, adica sa-si retraga intentia de a incheia un contract, fara sanctiuni chiar si pana in clipa de expediere a produselor. Cumparatorul este obligat sa anunte vanzatorul despre anularea comenzii prin intermediul emailului sau telefonic.

2.4. Contractul de vanzare este incheiat cu acordul vanzatorului, in acelas timp ca acord se considera transmiterea produselor cumparatorului sau print-un acord transmis pe adresa de email.

2.5. Preturile produselor si serviciilor (de ex. Taxa de transport) afisate pe interfata webului sunt prezentate in RON, inclusiv TVA conform legislatiei in vigoare.

2.6. Cumparatorul este de acord sa se foloseasca de retelele de comunicare la distanta pentru a incheia contractul. Cheltuielele care apar in timpul folosirii retelelor de comunicare la distanta pentru a incheia contractul de vanzare (costurile pentru conectarea la internet, apeluri telefonice) sunt suportate de catre cumparator.

3. CONDITII DE PLATA
3.1. Pretul produselor si costurile potentiale aparute la expedierea produselor conform contractului de vanzare pot fi platite de catre cumparator vanzatorului prin urmatoarele metode.
a) in numerar, la rambursarea coletului la adresa indicata de catre vanzator in comanda.
b) prin PayPal
c) prin intermediului cardului de debit/credit

3.2. Dupa primirea comenzii, Vanzatorul va trimite contractul de vanzare cumparare prin e-mail. Documentul serveste si ca certificat de garantie. 

4. TRANSPORTUL SI LIVRAREA PRODUSELOR
4.1. Cheltuielele pentru taxa de transport si taxa de ambalare sunt suportate de catre cumparator, printr-o metoda aleasa in timpul efectuarii comenzii. Costurile sunt reglementate conform preturilor prezentate pe alsahri.com.

4.2. In cazul in care conform contractului de vanzare, vanzatorul este obligat sa asigure livrarea produselor la adresa indicata de cumparator, cumparatorul este obligat sa ridice produsele in termenul livrarii. In timpul primirii produselor de la curier cumparatorul este obligat sa verifice integritatea coletului si in cazul in care sesizeaza o problema legata de integritatea coletului trebuie sa anunte nemijlocit curierul.

4.3. In cazul in care din cauza cumparatorului e necesar ca produsele sa fie livrate din nou sau prin alta metoda decat cea indicata in contract, cumparatorul este obligat sa achite cheltuielele legate de metoda repetata de livrare a produselor, respectiv cheltuielele legate de alta metoda de livrare.

5. RETRAGERE DIN CONTRACT
5.1. Cumparatorul are dreptul de a se retrage din contract fara a preciza motivele, pana la paisprezece (14) zile de la primirea produselor. Retragerea din contract trebuie sa fie transmisa vanzatorului, in aceasta perioada, prin intermediul emailului sau sub forma scrisa pe adresa vanzatorului. Cumparatorul poate indeplini formularul prevazut de vanzator anexat in termeni si conditii.

5.2. In cazul retragerii din contract, contractul de vanzare este anulat. Produsele sunt returnate vanzatorului pana la paisprezece (14) zile de la retragerea din contractul de vanzare. Daca cumparatorul se retrage din contract, toate cheltuielele legate de returnarea produselor (de ex. transportul) sau returnarea produselor prin posta, sunt suportate de catre cumparator.

5.3. In cazul retragerii din contract vanzatorul ramburseaza toata suma de bani primita de la cumparator pana in termenul de paisprezece (14) zile din momentul de retragere din contract, in acelas mod cum au fost banii receptionati de la cumparator, daca nu exista un alt acord dintre parti pentru o alta modalitate ca cumparatorului sa nu-i apara alte cheltuieli. Vanzatorul nu este obligat sa ramburseze suma primita de la cumparator, inainte ca cumparatorul sa returneze produsele.

5.4. In conformitate cu § 1832 Codului Civil, cumparatorul are dreptul la rambursarea mijloacelor financiare asociate transportului de marfuri (taxa postala) la cumpararea acestora (nu si in cazul restituirii). Acest drept poate fi aplicat numai in valoarea celei mai ieftine taxe de transport, pe care o ofera vanzatorul (chiar daca cumparatorul a ales un mod de transport mai scump), iar ridicarea de la punctele de colectare nu poate fi considerata o astfel de metoda de livrare.

5.5. Cumparatorul va lua in consideratie ca nu poate sa se retraga printre altele, din contract daca:
a) produsul livrat a fost modificat dupa dorinta utilizatorului sau a unei persoane (produs personalizat);
b) produsele care sunt livrate intr-un recipient inchis si utilizatorul le va scoate din ambalaj, din motive de igiena nu pot fi returnate;
c) se incalca integritatea ambalajului original.

5.6. Cumparatorul va lua in considerare ca, daca produsul returnat este defect, utilizat sau prezinta urme de uzura, vanzatorul are dreptul la despagubiri pentru daunele produselor si le poate solicita impotriva cererii cumparatorului de a rambursa suma de achizitie

5.7. Daca impreuna cu produsele cumparatorul a primit un cadou, contractul de cadou dintre vanzator si cumparator se incheie doar, cu conditia ca daca se infaptuieste retragerea din contract de catre cumparator, contractul de cadou se anuleaza si cumparatorul este obligat sa returneze impreuna cu produsele si cadourile primite.

5.8. Pana la primirea produselor de catre cumparator, se poate retrage din contractul de vanzare oricand. In acest caz cumparatorul va fi informat prin email pe adresa indicata la infaptuirea comenzii si cumparatorului se va rambursa suma produselor fara intarziere.

5.9. Vanzatorul ii ofera cumparatorului o perioada de returnare a marfurilor, fara indicarea motivului, pe un timp mai indelungat, decat cel stabilit de lege, (alin. 5.1.), adica pentru o perioada de 2 luni (60 de zile) de la preluarea marfurilor, sau 6 luni (183 zile) pentru o taxa suplimentara..

5.10. Pentru marfurile returnate dincolo de termenul legal (14 zile) vanzatorul are conditia ca in cadrul controlului efectuat la preluare, marfurile sa nu fie folosite, cu termen expirat, consumate partial sau total, sau deteriorate. Pentru alti termeni de retragere din contractul de vanzare in termen prelungit, sunt valabile punctele 5.1. pana la 5.8. a acestor termeni si conditii.

5.11. Voucherele cadou procurate, nu pot fi restituite contra unei sume de bani. Eventuala diferenta intre pretul produselor selectate si valoarea voucherului, este nereturnabila.

6. INREGISTRAREA VANZARILOR
6.1. In conformitate cu legea cu privire la inregistrarea vanzarilor, Vanzatorul este obligat sa emita o chitanta catre Cumparator. Vanzatorul este obligat sa inregistreze venitul primit la organul de impozitare on-line; in cazul unei defec iuni tehnice, nu mai tarziu de 48 de ore. "

6.2. Vanzatorul emite o chitan a catre Cumparator in conformitate cu Legea privind inregistrarea electronica a venitului, chitanta este transmisa in format elecronic pe adresa de e-mail a cumparatorului sau in format fizic in functie de metoda aleasa de plata si transport.

7. PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
7.1 Modul in care vanzatorul proceseaza informatiile personale ale cumparatorului este descris in sectiunea Protectia datelor cu caracter personal Cumparatorul ia in considerare ca este obligat sa prezinte informatiile sale personale corect si sincer si este obligat sa informeze vanzatorul cu privire la orice modificare a informatiilor sale personale fara intarzieri nejustificate. Cumparatorul confirma faptul ca datele personale furnizate sunt corecte.